Hidroponika

Hidroponika - ne būtinai šiltnamis

Kategorijos: 

Štai pirmieji agurkai, užauginti lauko hidroponikos darže. Nemaniau, kad jie užaugs. Sodinau didelius, jau žydinčius, daigintus žemėje. Traukiant sodinukus iš žemės, labai nukenčia jų šaknys. Kuo didesnius persodini, tuo didesnė žala šaknims. O po to dar užėjo audra, gerokai aplamdė ir netgi nulaužė stiebus. Bet gyvybės syvai prateka ir tokiais!

Pelenų trąša nekainuoja nė cento

Kategorijos: 

Yra sakoma, kad medžio pelenai turi visas augalams reikalingas medžiagas - ne tik makro, bet ir mikroelementus. Juk visi mineralai, kuriuos turėjo medis, liko pelenuose. Tačiau daržininkai jais šiek tiek pabarstyti ryžtasi tik svogūnus. Jie žino - pelenai yra labai stiprus šarmas. Didelis pelenų šarmingumas  yra rimta kliūtis pelenus naudoti už trąšą.

Ta kliūtis vis dėlto įveikiama. Aš jau pasidariau pelenų trąšos. Man ji nekainavo nė cento.

Braškynas jau laukia braškių

Kategorijos: 

Na štai, pagaliau ir aš turiu savo braškyną. Dvi dienos rimto darbelio, o toliau viskas savaime. Nei arsiu, nei žemės purensiu, nei laistysiu. Susiveiksiu geros veislės ūsų, pasodinsiu, ir tegu auga kaip nori. Juk hidroponika. Kitą vasarą turėčiau skinti pirmąsias uogas. Turėtų būti saldesnės ir sultingesnės, nei augusios žemėje. Juk agurkai ir pomidorai kaip tik tokie.

Puslapiai

Užsiprenumeruoti Hidroponika