Kelias citrinas galima išspausti rankiniu prietaisu. Bet jeigu nori sulčių daugiau, tai būtų ilgas sunkus darbas.
Vietoj sulčiaspaudės galima panaudoti paprasčiausią ranka sukamą mėsos malimo mašinėlę. Tokia mašinėle ką tik išspaudžiau visą dėžė greipfrutų.
Vaisių pirmiausia supjaustai nedidelėmis skiltelėmis, kad jos tilptų į mašinėlę. Į ją dedi minkštimu žemyn ir suki rankeną. Sraigtas besisukdamas išskuta visą minkštimą su sultimis, lieka tiktai luobelė. Luobelės malti nereikia.
Iš mašinėlės sultys išbėga su tirščiais. Galima gerti su visu tirštimu, galima jį nukošti arba išspausti per marlę.
Skanaus!..
Komentarai
Skanaus
Sveiki
Labai idomus seno gero daikto panaudojimo budas. Tik noreciau dar pasidalinti keliom mintim. Sultys ilgiau isliktu sviezaus skonio, jei siame procese isvengtume pjaustimo. Pjaustidami vaisius mes is lesteliu islaisvinam ten toki bruduka... kuris per trumpa laika pakeicia sulciu skoni... Nenoriu issiplesti... Esme tame- jei pvz. obuolius mes traiskytume su valcais, o po to jau nuspaustume gauta mase iprastu budu... svieziu sulciu skonis isliktu praktiskai visa saugojimo laika, nepakistu ju rugstingumas....
Dar asmeniskai neteke matyti kazko panasaus pas "privatnikus" spaudejus... Bet manau nagingi musu liaudies meistrai tikrai pajegus toki aparatuka sukonstruoti.... efektas tikrai stiprus.
Skanaus visiems.