Kultūringas alkoholizmas

Kategorijos: 

Darbo reikalais buvau pas vyndarį. Jis papasakojo apie savo amatą, vyno darymo meną ir šio tautinio paveldo tradicijas. Vyną jie daro kartu su žmona jau apie dešimt metų ir, mokydamiesi iš kitų bei eksperimentuodami patys, jie jau perprato kai kurias subtilybes, nuo kurių labai priklauso vyno kvapas ir skonis.

 

 

Mano akyse vyras gėrė nedaug - tik  paragavo ir davė ragauti man, o žmona nepaleido iš  rankų taurės. Šiandien jai prasta nuotaika, o vynas turi savybę ją pakelti.  Be to, ji šiek tiek nesveikuoja.Kam to nebūna?

 

 

 

 

Savo sodyboje jie kartais rengia vyno šventes ir moko gėrimo kultūros. Žmonės nemoka gerti kultūringai - štai kur tikroji bėda!

 

 

 

 

- Jaunimas nežino, kaip reikia laikyti rankoje taurę, kaip ragauti, kaip įpilti iš butelio, - kalbėjo vyndarys, o žmona antrino.

 

 

 

 

Tada atkreipiau dėmesį, kad žmonos veidas pakitęs lygiai taip pat, kaip ir tų vargšų, kurie geria  "nekultūringai".  Sutikęs ją gatvėj iš veido tikrai neatskirsi nuo tų, kurie gyvena ne iš vyndarystės, o iš šiukšlių konteinerių.

 

 

Komentarai

Ko gero

aš tapau alkoholiku todėl, kad labai mėgau gerti alų tiesiai iš butelio. Dariau esminę klaidą. Jei būčiau pirma pylęs į stiklinę,oi, tfu-taurę, ir iš jos gėręs, tai ko gero alkoholiku nebūčiau tapęs :-).
deimantukas.

Ritualas irgi svarbu

Taip, žinoma. Ir dar turėjai pilti į taurę pagal tam tikrą ritualą, o gerti su tostais, laikantis tam tikrų tradicijų. Tada alkoholis nieko blogo nebūtų padaręs.

Galima gerti ir arseną, bet mažais gurkšneliais, iš specialių taurių, su tam tikrais tostais.

Arsena?

Hm. Matyt, pagal susiformavusias visuomenės mąstymo tradicijas, kad galima. Žinoma, kad jį prieš vartojimą reiktų gerokai apdoroti reklamomis, gražiais buteliais su blizgančiom etiketėm, paskaninti aviečių, braškių ir kitokių uogų ir vaisių sirupais, o tada tikrai jis nebus bjaurus. Neragavau, tačiau manau, kad grynas jis yra bjaurus, kaip ir grynas alkoholis.
deimantukas.