Kategorijos:
Saulėj kepti šašlykai gali būti labai minkšti, gali būti paskrudę. Žiūrint, kaip kepsit.
Kepti juos labai paprasta. Prieini prie parabolinio saulės kolektoriaus, atidarai langą, tenai randi skardoje kažką po skarda pavožtą. Pakeli skardą - šašlykai!
Patys iškepė, kepti nė nereikėjo. Užteko tenai padėti. Labai minkšti. Tokioje saulės orkaitėje mėsa kepa tolygiai, ji iš visų pusių vienodai kaitinama šiluminių spindulių. Nedega. Kuo ilgiau kepi, tuo mėsa skanesnė. Aš paprastai ją palieku bent kelioms valandoms ar pusdieniui. Galima taip kepinti ir visą dieną - juk nekainuoja. Norint galima ir paskrudinti. Taip atidengtus šašlykus palik dar kuriam laikui saulėje - paskrus. Šį sykį buvau alkanas - surijau tokius.
Kaip matote, kepti labai paprasta. Tiesa, reikia turėti parabolinį saulės kolektorių. Mes su Vincu jį pasidarėme labai seniai, berods, prieš pasaulinį tvaną. Ir vis dar veikia! Ir veiks tol, kol neužges saulė.
Kaip darėme, rasite čia.
Naujausi komentarai