Saulės kava

Kategorijos: 

Jeigu kavą plikini vandeniu, kurį kaitinai ne propanu, bet biodujomis, kava išeina šimtą sykių skanesnė. Tai patvirtino visi mano svečiai. Būtų jie man nepatvirtinę!..

Bet pati skaniausia visgi saulės kava - tokia, kurią verdi paraboliniame saulės kolektoriuje.

Kaip jos išsivirti? Labai paprastai.

Susirandi tuščią alaus skardinę - jų pilnos pakrūmės. Nudažai juodai, viršuje žirklėmis padidini skylę. Tada susirandi nedidelį bambalį, jų irgi pilnos pakrūmės. Perpjauni pusiau ir viršutinę dalį užmauni ant nudažytos skardinės. Bambalis turi būti toks, kad vos užsimautų ant skardinės. Vėliau nuo karščio bambalio plastikas dar susitrauks ir sandariai priglus prie skardinės. Jeigu toks kavinukas apvirs, iš jo neišbėgs vanduo. O svarbiausia yra tai, kad sandariame inde lyg kokiame greitpuodyje labai sukils temperatūra - beveik kaip kavos aparate. Per ilgesnį laiką, kokią valandą ar ilgiau, kava labai gerai pritrauks. Vienu šaukšteliu galima išsivirti didelį puoduką labai stiprios kavos.

Virimas labai paprastas. Į pusės litro skardinę įberi kelis šaukštelius kavos, įpili vandens ir padedi paraboliniame saulės kolektoriuje.

Ak taip, jūs neturite parabolinio saulės kolektoriaus? Čia parašyta, kaip jį pasidaryti.

Ir čia dar kito tipo saulės viryklė.