Kategorijos:
Rašo RIČARDAS:
Šiandien nutariau išsiviti saldainių. Prisirinkau obuolių, juos nuploviau.
Pagal Petro pasufleravimą sukurtu aparatu išėmiau sėklas.
Tiesa, aparatą truputi patobulinau, viduje įtaisiau stūmoklį.
Darbo eiliškumas: sukamuoju judesiu įspaudi aparatą į obuoli.
Užsipildžiusį ištrauki atgal. Lieka graži skylutė, o obuolio grūdeliai išsitraukia aparate.
Norint ištuštinti aparatą, pakanka nykščiu paspausti stūmoklį. Obuolio liekanos atsiduria kibire. Tolesnis jų kelias už garažo ant komposto krūvos. Jas sliekai sunaudos maistui.
Apdoroti obuoliai dedami į kibirą ir pernešami į virtuvę. Dabar jie jau vadinasi „žaliava“.
Virtuvinis kombainas paruošiamas darbui – įdedamas smulkinimo peilis.
Žaliava sudedama į kombaino talpą.
Po kelių akimirkų žaliava susmulkinta.
Paruošta masė keliauja į didelį puodą.
3 kg. košės piliau šaukštą cinamono ir vieną kg. cukraus. Druskos nedėjau, druska kenkia kraujagyslėms. Savo dujotiekio neturiu, todėl pasinaudojau valstybiniu. Užkaičiau puodą virti.
Viriau ant mažos ugnies apie tris valandas. Verdant reikia netingėti maišyti kad neprisviltu. Prisvilusi košė keičia skonį į blogają pusę.
Verdant išgaruoja vanduo, todėl tūris sumažėja per puse (o gal dėl ragavimo?). Baigiant virti, košė pradeda trauktis į gumulą, panašiai kaip gyvsidabrio lašas, baigiasi intensyvus garavimas. Tai reiškia, kad gaminys išviręs.
Šį kulinarijos stebuklą iškrėčiau į folija išklotą padėklą.
Išlyginau...
Ir išnešiau vėsiai kad per naktį sustingtu.
Sustingusį taurele pjausčiau į įvairios formos gabaliukus.
Voliojau cukruje.
Ir dėjau į džiovyklą džiovinti.
Išdžiuvusius sufasavau į tokios formos dėžutes.
Fasuotus reikia laikyti sausoje, vaikams (ir ne tik jiems) nepasiekiamoje vietoje. O geriausiai pasikviesti kaimynus ir suvalgyti. Tada atkrinta galvos sopė – kur laikyti, kur padėti...
Linkiu sėkmės gaminat!
RIČARDAS
Komentarai
Liuks
Geras straipsniukas.
Galima būtų ir daugiau tokių įdėti. Nes visokios žvaigždžių laidos apie maistą rodo tik naujoves. Pabandžius pagal jų siūlomus receptus tai savikaina gaunasi 3 kartus didesnė nei nuaiti y restoraną ir pavalgyti. O praktiškų iš "močiučių" laikų patikrintų receptų sunku rasti.
Ačiū Ričardui už receptą ir Petrui už patalpinimą.
P.S
Gal p.Petras skirtų savo puslapyje kampelį norintiems pasireikši išmintingiems žmonėms. Kad ir su receptais, ar savo sugalvotom ir išbandytom gudrybėm. Aišku galima ir patiems sukurti, bet čia butų vieta su dideliu lankomumu ir bendramičių ratu.
Skyrelis yra
Robertai, toks skyrelis seniai yra. Jis vadinasi "Pasidariau ir aš". Jūs tik rašykite, siųskite, siūlykite. Įsijunk čia: http://petrasdargis.lt/kategorijos/buitis/pasidariau-ir-as
Čia lyg ir obuolių sūrio
Čia lyg ir obuolių sūrio gaminimas, bet sūris džiovinamas drobiniuose maišeliuse bent mėnesį. Puikus desertas gaunasi :D
Del saldainių
Taip, čia yra obuolių sūrio receptas, aš truputi pakoregavau. Paprasčiausiai sufasavimas kitas. Ir džiovinti labai ilgai, aš tiek kantrybės neturėjau. O šiaip paėmus, kaip pavadinsi, taip nepagadinsi, svarbu, kad skanu ir be chemikalų.