Pasirodo, svogūnų ir česnakų lukštus labai lengva sumalti kavamale.
Turėjau gerai išdžiūvusių visą krepšį, o kai sumaliau, išėjo tik majonezo indelis. Taigi sumalti vietos užims mažiau, o arbata pritrauks lengviau.
Nuo šaukštelio maltų lukštų arbata išėjo rausva. O kvapas? Nustelbia, aišku, česnakai. Užtat įmaišius šaukštelį malto imbiero su malta citrina ir dar šaukštelį medaus - puikumėlis!
Aš tą mišinį dariau dėl profilaktikos kaip antigripiną ir antisloginą. Be to, turėjau lukštų ir neturėjau kas veikti.
Apie česnaką buvau girdėjęs anksčiau - jis išvaro ne tik ligas, bet ir piktąsias dvasias, taigi tinka naudoti vietoj šventinto vandens. O svogūnas? Paskaičiau internete ir sužinojau, kad svogūnų lukštai turi stebuklingos medžiagos - kvercetino, kuris veikia ne tik antigripiškai, antialergiškai, bet ir antivėžiškai, saugo nuo mėšlungio traukulių, mažina kraujo spaudimą, gerina inkstų ir smegenų darbą (mano dirba ir taip), padeda nuo sklerozės...
Sklerozė - rimtas dalykas. Jeigu esate pasiskolinę pinigų ir vis pamirštate grąžinti skolą, tokios arbatos geriau neimkit į burną.
Naujausi komentarai