Viduržiemio pyragas su šviežiais obuoliais

Kategorijos: 

Kaip išsikepti pyrago su obuoliais, jeigu žiemą nebėra šviežių obuolių?
Jeigu nebėra šviežių, reikia pasidaryti dar šviežesnių. Svarbu turėti džiovintų.
Paimi gerą saują džiovintų obuolių, supili į apvalią lėkštutę, užverti ant viršaus kokios nors skanios uogienės ir pamaišai. Paskui palaikai kelias valandas ar visą dieną (jei turi tiek geležinės valios), kad obuoliai prisigertų uogienės, suminkštėtų ir išbrinktų.
Obuolių reikia pasiruošti daugiau, negu reikia, nes ragaujant jų kiekis kažkodėl labai sumažėja.
Kai obuoliai prisigėrę uogienės, juos suverti ant iškočiotos tešlos ir padarai tokį didelį čeburieką. Paskui kepi.
Kepant reikia ne tik užsidaryti duris, užsidangstyti langus, bet ir užsikamšyti visus plyšius, kad kvapas neišeitų į gatvę ir nepradėtų rinktis svečiai.
Neskubėkite valgyti, saugokit pirštus. Ne vienas yra nusikandęs.