Ar verta mažinti ekonomaizerio trauką?

Kategorijos: 

Pagal jūsų aprašymą pasidariau oru aušinamą ekonomaizerį ir uždėjau ant krosnelės. Šilumos labai daug, sudega dūmai, trauka sustiprėjo. Sakyčiau, ji per didelė. Ar verta į dūmtraukį dėti sklendę ir mažinti trauką? Jeigu trauka būtų mažesnė, tai juk spėtų geriau atvėsti dūmai?

Klaudijus

Dabar jums dūmai sudega todėl, kad liepsna įtraukiama į pačią turbiną, ir ten pasibaigia degimas. Sudeginate ir tą kuro dalį, kurią išleisdavote pro kaminą. Bet jei sumažinsit trauką, liepsna gali nebepatekti į turbiną, ten neužteks oro antrajam degimui. Didelė rizika, kad ekonomaizeris nebeveiks kaip reaktyvinis ir bus tik paprastas dūmų aušintuvas.

Jeigu norite geriau ataušinti dūmus, darykite didesnį ekonomaizerį, kad kelis kartus padidėtų aušinimo plotas. Galima aušinimo plotą šiek tiek padidinti, uždėjus ant viršaus karūną.

 

Arba darykite vandeniu aušinamą. Tada nereikės labai didelio. Vanduo kur kas geriau paima šilumą, nei oras. Štai kad toks: