Krosnelės

Senas pečius tapo modernus

Kategorijos: 

Susmulkintos šatros - puikus ir pigus kuras. Bet kaip jas kūrenti, jei namuose - tik paprasta senoviška viryklė? Negi sėdėsi prie jos ir vis mesi po saują smulkių pagaliukų?
Pirkti naują didelį pečių, mokėti tūkstančius?
O gal galima iš seno pečiaus pačiam pasidaryti modernų ir turėti dar geresnį daiktą? Mes su Vincu padarėme būtent taip!
Mūsų senas modernus pečius jau išbandytas.

Koks dūmų aušintuvas geriau?

Kategorijos: 

Pasidariau nedidelę šildymo sistemą garaže, ja aušindamas kamino dūmus, dūmais kaitindamas vandenį ir cirkuliacijos siurbliu varydamas pro oro kondicionieriaus vidinį bloką. Sistema veikia, ventiliatorius iš kondicionieriaus pučia beveik 50 laipsnių orą, bet kaminas vis tiek liko labai karštas. Gal ką ne taip padariau?

Deividas

Kaip šildyti namus, o ne kiemą, padvigubinti krosnies galią ir sutaupyti malkų?

Kategorijos: 

Jeigu per kaminą verčiasi karšti dūmai, krosnis ar katilas šildo kiemą, o ne namus. Žurnalistas, pagal pašaukimą išradėjas Petras Dargis sako pagaminęs dūmų aušintuvą – ekonomaizerį, kurį galima primontuoti prie bet kurios krosnies. Išbandėme. Šis mokslinis eksperimentas parodo, ar galima padvigubinti nedidelės krosnies galingumą, sutaupyti kalną malkų, pigiai ir šiltai žiemoti.

Improvizuotas kiemo duonkepis

Kategorijos: 

Norint išsikepti duonos, pyrago, vėdarų, bandelių ar kokio kito skanėsto, visai nebūtina turėti elektrinę ar dujinę orkaitę, didelį mūrinį pečių ar kažką tokio brangaus ir sudėtingo. Jeigu turite nuosavą kiemą, tai galite kepti paprasčiausiu ugniakuru, viryklės stalo įdėklu ir dideliu puodu, kuris atstos orkaitę. Šis duonos kepalas, kurį matote nuotraukoje, iškeptas būtent taip.

Puslapiai

Užsiprenumeruoti Krosnelės